Informatie

WiFi versterker

De meeste mensen hebben wel eens last van een zwak WiFi signaal. Het resultaat is vaak traag of een weg vallende draadloze verbinding. Erg vervelend en zeker niet fijn als je met belangrijke zaken bezig bent op internet. Met dat probleem in ons achterhoofd gingen we opzoek naar een gepaste en blijvende oplossing die niet te duur mocht zijn en geschikt is voor elke omgeving, zoals thuis of op het werk. Wat moet je nou doen om je Wifi netwerk te versterken? En nog misschien wel belangrijker: Waarmee kun je dat het beste doen?. Je leest het allemaal op deze pagina. Gratis tips & trucks zodat ook jij straks weer optimaal kunt genieten van alle functionaliteiten die het internet te bieden heeft.

Wifi versterker: alles nader uitgelegd

Om te beginnen is het handig om het een en ander te weten. Zo is het belangrijk dat er niet zomaar dure WiFi gerelateerde apparatuur (zoals modems en antennes) aanschaft wordt in de hoop dat je internet sneller wordt. Nee, we gaan eerst kijken of het probleem wel daadwerkelijk bij de huidige opstelling ligt. Dit is vrij eenvoudig te testen door bijvoorbeeld een netbook of laptop met een ethernetkabel aan te sluiten aan uw router. Indien u dit doet en het internet werkt gewoon, dan is het probleem vaak het zendvermogen van de router. Toch is dit niet altijd het geval en ligt de oplossing vaak ergens anders. Zo breken betonnen muren het signaal ook af of wordt er gewerkt vanaf een onjuiste frequentie of kanaal. Bij de laatste is het dan zo dat er vaak een storing ontstaat met een andere routermodem. Tevens kan ook een IP conflict de oorzaak zijn. Toch ligt het probleem de meeste keren aan een slecht internetsignaal wat eenvoudig is te verhelpen door een Wifi versterker, lees hieronder hoe het werkt.

Netwerkuitbreiding door een “range extender”

WiFi Logo Om het draadloze signaal in huis te vergroten op moeilijk bereikbare plekken (zoals op boven of op zolder), kunt u gebruik maken van een zogenaamde wifi versterker, ook wel een range extender genoemd. Om het wireless netwerk te vergoten en/of te repeaten kan het vaak kleine apparaatje door middel van het bestaande basis netwerk het signaal over het IEEE 802.11 protocol uitbreiden. Klinkt heel ingewikkeld, maar dat is het niet. Om dit uit te leggen noemen we uw huidige router “A1” en versterker “A2”. A1 zend altijd een wifi signaal uit over een bepaalde afstand (afhankelijk van de omgeving). Hoe groter de afstand van uw ontvanger vanaf A1, hoe zwakker de draadloze verbinding is. Nu komt A2 in actie en pikt het signaal van A1 op en versterkt dit door simpelweg hetzelfde signaal uit te zenden. Hierdoor is het wifi bereik groter waardoor je sneller kunt internetten en tevens stabieler.

Bekabeld internet

De meeste huizen in Nederland zijn veelal erg degelijk gebouwd. Dit houdt in dat er vaak gebruik wordt gemaakt van goede bouwmaterialen zoals beton en veel wordt gewerkt vanuit het boekje. Dit is natuurlijk hartstikke mooi, maar wat minder als we zelf aan de slag moeten! Een goed alternatief is een bekabeld netwerk in huis en/of op kantoor. Indien je een vaste PC hebt en niet mobiel binnen huis wilt zijn is kabel sinds het stenen tijdperk van het internet tot op hedendaags gewoon de beste oplossing. Geen storingen, zwakke signalen en een maximale snelheid. Toch is het vaak niet de het meest ideale omdat je altijd vanaf een plek moet werken en zoals zoals de titel al zegt: er een bekabeld netwerk aanwezig moet zijn. Dit houdt simpelweg in dat – indien niet aanwezig – er meters kabel doorgetrokken moet worden. Niet erg handig dus, maar indien je niet mobiel wilt zijn toch zeker een optie om over na te denken.

Wi-Fi op de camping

Vanzelfsprekend is het ook mogelijk buiten een wifi verbinding te hebben. Misschien wil je ook in de tuin kunnen internetten of zoals veel Nederlanders ieder jaar met vakantie willen: een draadloos netwerk op de camping! Nu is het grootste voordeel vaak dat het bereik een stuk groter is dan binnen. Het nadeel is dat het signaalbereik erg in sterkte kan wisselen door weersomstandigheden. Geloof het of niet, ook de wifi versterker die we via deze site verkopen werkt op de meeste campings! Ontzettend handig als je op een afgelegen plek staat of de signaalsterkte erg beperkt is.

Internet of het stroomnetwerk

Geloof het of niet, maar het is zelfs mogelijk om te internetten of uw stroomnetwerk! Deze zogenaamde “powerline adapters” stop je in het stopcontact bij je PC en bij je router waarna je internet hebt. Een prima oplossing als je geen kabels wilt doortrekken en een vaste werk en/of internetplek hebt in huis. Toch kleeft er (helaas) ook aan deze optie een groot nadeel: het is erg gevoelig voor stroringen en de snelheid is lang niet altijd optimaal. Dit komt simpelweg door het feit dat je stroomnetwerk hier gewoon niet voor gebouwd is. Jammer, want het lijkt zo op het eerste gezicht de beste oplossing die er is. Wie toch geinteresseerd is kan even Googlelen waarna je genoeg resultaten vindt.