Veelgestelde vragen

Installatievragen

Is er een digitale (uitgebreide) handleiding van de WNP-RP-002?

Ja, deze vind je via deze link.

Ik kan het installatieadres (meestal 192.168.10.1) niet meer bezoeken?

Dit komt in de meestal gevallen doordat de Wifi repeater (juist) is geconfigureerd. Je kunt dit verhelpen door het apparaat te resetten en vervolgens opnieuw, op de juiste wijze, te installeren. Lees de (online) handleiding om de repeater op de juiste wijze te installeren.

Na de laatste installatiestap krijg ik de melding dat de webpagina niet kan worden geopend/geladen?

De wifi repeater gaat opnieuw opstarten waardoor je dit scherm te zien krijgt. De repeater neemt nu (tenzij anders ingesteld) de naam van je router aan en is dus op de juiste manier geconfigureerd.

Hoe reset ik de WNP-RP-002 / WNP-RP-003?

Aan de zijkant dit een klein knopje. Druk deze (eventueel meerdere malen) minimaal 30 seconden achtereenvolgend in totdat de lampjes aan de voorkant afwijkend uitvallen en/of knipperen. Haal hierna de wifi repeater nog even van het stroom af. De repeater is nu gereset!

Hoe geef ik de WNP-RP-002 repeater een andere naam?

Deze WiFi repeater kan op twee manieren worden ingesteld: een nieuw draadloos netwerk maken of zich voordoen als het huidige bestaande draadloze netwerk.
 • Ga naar de instellingen van je WiFi repeater via 192.168.10.1 (zie handleiding)
 • Vink de optie “Auto. Setup” uit en voer een Netwerk Name (SSID) en Key Value (wachtwoord) naar eigen wens in.
 • Rond de installatie af door met de button “Site Survey” naar draadloze netwerken te zoeken.
 • Voer het wachtwoord in van je huidige draadloze netwerk onder “Pre-Shared Key”

Ik zie de repeater niet meer tussen mijn netwerklijst staan? / Zend geen WiFi signaal meer uit

Dit komt in de meestal gevallen doordat de wifi repeater dezelfde naam krijgt als huidige draadloze netwerk van de modem. Je hebt waarschijnlijk de repeater dus op de juiste manier geïnstalleerd. Wil je dat de WiFi repeater een andere naam krijgt als de router? Dan dien je het apparaatje te resetten en vervolgens anders in te stellen. Je vindt deze instructies in de handleiding.

Ik heb de WiFi repeater juist geïnstalleerd, alleen is de snelheid erg traag?

Probeer de WiFi repeater dichter bij de router te plaatsen. Dit zal meestal het probleem verhelpen.
De WiFi repeater kan eenvoudig geinstalleerd worden met de digitale handleiding of met de online installatievideo. Tevens kunt u uiteraard ook contact op nemen met de technische helpdesk van Gembird via email [email protected] of via: 0900-4362473

De WiFi repeater heeft twee functies: een nieuw draadloos netwerk maken of zich voordoen als het huidige bestaande draadloze netwerk. Beide opties hebben voor- en nadelen en kan worden toegepast naar eigen wens. Wij raden aan de WiFi repeater een nieuwe draadloos netwerk te laten maken. Je kunt dat doen op de volgende manier:
 • Ga naar de instellingen van je WiFi repeater via 192.168.10.1 (zie handleiding)
 • Vink de optie “Auto. Setup” uit en voer een Netwerk Name (SSID) en Key Value (wachtwoord) naar eigen wens in.
 • Rond de installatie af door met de button “Site Survey” naar draadloze netwerken te zoeken.
 • Voer het wachtwoord in van je huidige draadloze netwerk onder “Pre-Shared Key”
Dit komt omdat de WiFi versterker verbonden en geconfigureerd is met de router, het is dus heel normaal. Om nieuwe instellingen toe te kunnen passen moet de WiFi repeater gereset worden. Dit kan heel eenvoudig op de volgende manier:
 • Haal de WiFi repeater nog niet uit het stopcontact en druk 30 a 35 seconden op het reset knopje op de zijkant van het apparaat.
 • Wacht nu 10 seconden en haal het apparaat even uit het stopcontact.
 • Nadat de WiFi versterker weer stroom heeft duurt het ongeveer 1 a 2 minuten voordat deze weer bij de draadloze netwerken verschijnt. De naam van het netwerk moet nu “WNP-RP-002” heten. Is dit niet zo? Voer dan bovenstaande stappen opnieuw uit.
Een WiFi versterker – of Wifi repeater – is een apparaat dat het huidige draadloze internet signaal van de router oppikt en vervolgens versterkt. Hierdoor kun je op moeilijk bereikbare plaatsen (zoals op zolder) door een wifi versterker snel internet hebben.
De Wifi repeater is vrij eenvoudig te installeren. Indien uw huidige router beschikt over een zogenaamde WPS-knop, dan bent u hooguit 2 minuten bezig met het installeren. Indien dit niet het geval is maximaal een half uurtje. U kunt de repeater op lokaal internet via een gebruikersvriendelijke interface handmatig configureren. Kijk voor meer informatie hierover op de homepagina onder de tab “Ondersteuning”.
Dit is sterk afhankelijk van de omgeving waarin de repeater wordt gebruikt. U kunt maximaal uitgaan van 40 meter wanneer het apparaatje binnen wordt gebruikt, en 60 meter wanneer de versterker binnenhuis wordt gebruikt. Deze waardes zijn meestal echter lager omdat weersomstandigheden en “signaalbrekers” als betonnen muren en storingen ook een grote rol spelen.
In de verpakking bevindt zich de Wi-Fi versterker en de installatiehandleiding.

Verzending & bestellen

Bij ons betaal je geen verzend- en verpakkingskosten, ongeacht de grootte van de bestelling. Je aankoop wordt dus gratis verzonden.
Je kunt dit doen door te mailen via ons contactformulier.
97% van onze bestellingen worden op tijd volgens de 24-uurs regeling verzonden. Mocht het gebeuren dat uw pakje niet binnen 24 uur is bezorgd, dan is het raadzaam eerst te controleren of DHL of PostNL al bij u thuis is geweest. Beide pakketdiensten laten altijd een bericht achter bij niet thuis. Tevens wordt er standaard een track&trace mail gestuurd waarin u uw bestelling kunt volgen. Controleer tot slot of u wel op een doordeweekse werkdag heeft besteld. Aankopen die in het weekend worden geplaatst (zaterdag & zondag) worden maandag verzonden. Heeft u na twee werkdagen nog steeds niets ontvangen? Neem dan even contact op met onze klantenservice
Op dit moment helaas nog niet, misschien verandert dit in de toekomst.

Garantie & retourneertermijn

Je hebt standaard één jaar garantie na aankoop van het product. Mocht het product in die tussentijd defect raken, dan kunt u in overleg met onze klantenservice kosteloos een nieuw exemplaar ontvangen.
Je kunt het product binnen 14 dagen na aankoop retourneren. Ga naar de retourpagina om een bestelling te retourneren.